Januar 2015
Først og fremmest et fantastisk godt nytår til alle! Jeg håber I er kommet godt igennem julen og godt ind i det nye år.
Jeg har brugt tiden mellem jul og nytår til at se billeder igennem til kommende bog – omdøbe og navngive – og finde ud af præcis hvilke billeder der skal med. Og så er jeg startet op på min næste bog – en bog om kvinder til kvinder. Men mere om det når jeg er kommet lidt længere i skriveprocessen. Derudover har jeg planlagt en masse workshops for de første to kommende kvartaler, og specielt er første kvartal fyldt færdigt op.
Lige rundt om hjørnet skal jeg over og besøge Sam Tam – hvilket jeg naturligvis ser frem til.
Dette nyhedsbrev vil omhandle kommende workshops, kontinuerlig træning – samt naturligvis endnu et lille uddrag for kommende Taiji bog …
Den kontinuerlige træning og undervisning:
I september og januar måned har vi altid særligt fokus på nye elever, så det er et godt tidspunkt at starte på. Så ofte som det er muligt er både Jeppe og jeg til stede, så det betyder at der er fin plads til at hjælpe nye i gang. Og med nye mener jeg ikke kun begyndere i Taiji, men også elever der har trænet i andre systemet eller stilarter. Vi vil i de første 4 – 5 måneder af det nye år have fokus på yielding – i Taijiformen, i partnerøvelser – og ikke mindst i sindet. Der vil blive undervist og trænet flere forskellige partner øvelser, for at få forskellige tilgange til yielding indover. træningstiderne er som følger:
Ugentlig undervisning
Mandage: 17:00. – 18.00: Taiji begynder/fortsætter (Sam Tams form)
Mandage: 18:00. – 19.30: Taiji Avanceret (Sværd Form, pushhands og partner øvelser)
Torsdage: 18:00. – 19.00: Taiji – Sam Tam’s Form
Torsdage: 19:00. – 20.00: Partnerøvelser.
Priser:
– 1 måned: 400,-
– 3 måneder: 995,-
– 6 måneder: 1700,-
– 1 måned + 2 privat timer: 1000,-
– 3 måneder + 6 privat timer: 2800,-
Derudover privatundervisning efter aftale.
Workshops:
Jeg synes selv at jeg har sat et rigtig fint program sammen. Bl.a. kommer jeg til – for første gang i offentligt regi – at undervise i vifteform og stokform. Og så har jeg en masse små workshops af fire timers varighed med forskellige temaer: skulderbælte, ånddræt, fødder, kropsholdning, m.m. Jeg kan varmt anbefale disse workshops, da jeg her har mulighed for at gå i dybden med områder og temaer, som det ikke er muligt for mig at undervise i til den ugentlige træning, hvor fokus er på noget andet. Tidligere elever fra de små workshops har givet tilbagemeldinger om, at det har gjort en stor forskel for dem at deltage, og at det har ændret og udviklet forskellige ting hos dem. Workshoppene er åbne for alle – og er du underviser vil jeg mene de er et must.
Jeg har som noget nyt tilknyttet mine workshops billetto – det betyder at du tilmelder dig og betaler samtidig. Det skulle gøre det let for alle. Det er dog stadig muligt at betale mig kontant, for dem af jer der ser mig jævnligt.
For fuldt program omkring indhold og betaling – tjek hjemmesiden under kalender. http://internalmartialart.dk/kalender/
Her blot en kort oversigt:
24. januar 2015 (10 – 14): Skulderbæltet
3. februar 2015 (19.00 -21.00) Meditation
7. februar 2015 (10 – 14):Qi Gong
14 – 15 februar 2015: Qi Gong Uddannelse
21. februar 2015 (10 – 15):Vifte- og Stokform
27. februar – 1. marts Workshop Tai Chi og Qi Gong
7. marts 2015 (10 – 17): Kursus kropsholdning
14. marts 2015 (10 – 14): Meditation
21. marts (12.30 – 16.30): Qi Gong
28. marts (10.00 – 14.00): Åndedrættet:
11. april (10.00 – 14.00 Qi Gong (tiger):
18. april (10.00 – 14.00): Fødder:
25. april (10.00 – 14.00): Daoyin (Kinesisk selvmassage)
13. maj 2015 (19.30 – 21.00): Om at rejse og være elev i Østen, (
16. maj 2015 (10 – 14): Skulderbæltet
6. juni 2015 (10 – 14): Workshop Tai Chi
Maj – august 2015, Tai Chi og Qi Gong ved Charlottenlund Fort
Tilfældigt uddrag for kommende bog – denne gang om disciplin …
Disciplin og selvdisciplin
“Om du tror, du kan, eller om du tror, du ikke kan – i begge tilfælde har du ganske givet ret.” – Henry Ford
Hvis du vil opnå nogen form for succes med noget i livet, kræver det disciplin. Og her tænker jeg på den disciplin, du – frivilligt – pålægger dig selv: selvdisciplin. Lyder lidt kedeligt og får nakkehårene til at stritte, ikke? Lad os se lidt på, hvad disciplin betyder, og hvad det kan gøre for dig:
Disciplin kommer af det latinske ord disciplina og betyder undervisning, lærdom, dannelse, træning, selvkontrol, etc. Disciplina er afledt af discipulus, som betyder elev.
Hvor disciplin oftest er noget, der er pålagt en udefra – f.eks. fra en ledelse på en arbejdsplads, eller krav på en uddannelse – er selvdisciplin noget, du har pålagt dig selv. Selvdisciplin kan defineres som evnen til at nå de mål, du har sat dig, ved at afstå fra mindre belønninger her og nu – sat over for at opnå en større belønning senere. Undersøgelser har vist, at der er en mere end dobbelt så stor forbindelse mellem selvdisciplin og succes inden for uddannelser og arbejdsliv, end der er mellem intelligenskvotient og samme. Vi har alle områder, hvor vi har positiv erfaring med konsekvensen af en god selvdisciplin. Måske kan du huske, hvordan du lykkedes med et studie engang, eller lærte at spille på et instrument – eller fik løst en udfordrende opgave på dit job, eller etableret et firma som iværksætter. Det, der gjorde dig i stand til at lykkes og holde fokus, var din selvdisciplin. Og for at du skal lykkes med at disciplinere dig selv, skal du være motiveret og kunne se et formål med din disciplinering. Målet skal være afstemt med de værdier, du har, så du føler dig engageret og forpligtiget.
Så motivationen er adgangskortet – disciplineringen vejen. Og tid.
Flere coach-eksperter er kommer frem til – af erfaring med deres klienter – at det tager 66 dage at ændre adfærd, at implantere en ny vane. Indenfor kinesisk kampkunst og Qi Gong, har det ikke været ualmindeligt, at tallet 100 dage, har været brugt. Prøv det i 100 dage og se så hvad du synes derefter.
Så hold dig det, vi kan kalde “100 dages-reglen” for øje, hvis du tvivler, eller trangen til at stoppe din træning melder sig. Og kom så tilbage på hesten igen.
Tænk på buddhisternes “ethvert øjeblik er en ny begyndelse”, eller at “lysten og viljen til at ville – skaber evnen til at kunne!”
For at lykkes med selvdisciplin og viljestyrke skal det trænes, ligesom du vil træne dine overarme, hvis dit mål er at gøre dem stærkere.
“Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.” – Jim Rohn
To klare karaktertræk, der går igen hos mennesker, der har succes, er viljestyrke og selvdisciplin. Selvdisciplin og selvkontrol giver – frihed.
Det kan lyde som et paradoks, men er det absolut ikke: De fleste mennesker er styret og slaver af deres impulser. De er som skummet på havoverfladen, der bliver kastet rundt i den ene retning efter den anden, alt efter hvor bølgen kaster det hen. De vælger at gå efter deres nu og her-behov, og vælger det, der giver en belønning med det samme. På den lange bane er det præcis den handling, der gør, at de mister fokus og retning og derved ikke når det mål, de egentlig havde sat sig.
At opbygge selvkontrol og selvdisciplin er vejen til frihed. Frihed kan sammenlignes med at bygge et hus – du bygger det sten for sten. Og den første sten, du bør lægge, er viljestyrke
I vores kultur ser vi ofte frihed som det at være i stand til at vælge lige præcis, hvad vi vil. Hvis vi anlægger en mere filosofisk vinkel på det, er min påstand – at det er vi ikke. Er vi frie til ikke at begære? Frie til at være lykkelige, uanset om vi får det, vi vil have eller ej? Når vi indser, at vi i højere grad er styret af tillærte impulser, bliver vi klar over, at vi i virkeligheden ikke er frie, men er hæmmet og styret af vores impulser, frygt, reaktioner, lyst og begær. Disse kræfter styrer os til vores handlinger. Derfor indgår selvdisciplinering ofte som en vigtig bestanddel af enhver form for selvudvikling og transformation. Disciplin bliver på denne måde en integreret del af at opnå frihed.
Hvis du f.eks. er styret af din lyst til at spise, men samtidig vil være slank, er du nødt til at disciplinere dig i en eller anden forstand for ikke at bukke under for din lyst til at spise. På den måde bliver du fri til at spise – eller lade være – og bliver selv beslutningstager i forhold til det.
Hvis dit ønske er at blive virkelig dygtig til et eller andet – f.eks. at Taiji – hvordan skal det så kunne lade sig gøre, hvis du konstant er styret af dine impulser og nu og her-behov?
Du vil være nødt til at disciplinere dig for at arbejde mod dit mål. På den måde bliver du fri til at udvikle dig til at blive dygtig til Taiji, frem for at følge enhver tanke eller impuls, som opstår i dit sind hvert øjeblik – og dermed holder dig fra at blive dygtig. Evnen til at vælge at disciplinere dig selv er det, der giver dig mulighed for at sætte dig fri. Når du er fuldstændig fri, har du ikke behov for selvdisciplinering – og er samtidig fri til at disciplinere dig i en hvilken som helst retning, du måtte ønske, og som hjælper dig til at realisere dine drømme …