Tina Louise Olsen

har trænet og været fascineret af Taiji, Qigong og standing meditation (Zhan Zhuang) siden slutningen af 1980´erne. Hun har været elev af Torben Bremann siden 2001, hvor hun bl.a. har fået undervisning i Master Sam Tams Taijiform, Zheng Manqings Shortform, Chenstil og Huang Xiangxians Taijiform. Derudover er hun blevet undervist i en række Qigong sæt (fx Soaring Crane, Baduanjin og Hunyuan) samt standing meditation, vifte- og sværdforme m.v.

Tina har været en del af Taiji intensive – et meget intensivt instruktørforløb bestående af 6 selvstændige basismoduler samt to overbygningsmoduler. Hvert modul har indeholdt mere end 80 face-to-face undervisningstimer i en lille gruppe samt meget hjemmetræning. Grundstammen er Master Sam Tams system, men også elementer fra andre systemer som f.eks. Master Huang Xiangxians system, Chenstil, Qigong, m.m. har indgået for at opnå en dybere og større forståelse af både Taiji og Qigong.

Derudover har Tina modtaget privattimer af Torben Bremann gennem en årrække og deltaget på mange af hans workshops og sommerlejre.

Hun tilhører en lille eksklusiv gruppe af instruktører, som er de eneste kvalificerede instruktører i Master Sam Tams system i Europa.

Hun er bl.a. certificeret til at undervise i:

Fra Master Huang Xiangxians system: 1.del af Taijiformen, 5 loosening exercises, standing meditation (Zhan Zhuang),Dalü partnerform og de 6 basis pushhandsøvelser.

Fra Master Sam Tams System: Hele Taijiformen både i basis udførelse og med fokus på Qi, samtlige enkelt og dobbelt pushhandsøvelser, basal samt avanceret standing meditation (Zhan Zhuang), Sam Tams to-mands partnerform, Soaring Crane Qigong 1 og 2.

Derudover basis forståelse og udførelse af Qinna, 7 hands 8 step Praying Prantis partnerform, basis bouncingøvelser, udløsning af fajin og evnen til at sænke Qi, og guide og undervise i metoderne til at udvikle disse færdigheder.

Tina har desuden bl.a. modtaget undervisning af og deltaget på en række workshops med Master Sam Tam Peter Ralston, Wee Kee Jin m.fl.

Særlige interesser

I hendes egen træning har hun fokus på balance, et roligt åndedræt og at være nærværende. Balancen skal være til stede i kroppen, når vi fx tager skridt og løfter armene, og i sindet, så tankerne ikke løber løbsk. Et roligt åndedræt giver styrke og energi til kroppen. ”Min træning har hjulpet mig til at få et roligere åndedræt, og jeg klarer nu hverdagen uden fast brug af astmamedicin, som jeg tidligere tog hver dag. Træningen har også bidraget til, at jeg er blevet mere nærværende, hvor jeg i højere grad fokuserer på de ting, der betyder noget”.

Tina bor og arbejder i København

Tina kan kontaktes på:
Mail: tina@vikja.dk
Telefon: 21 42 65 18